Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukorbetegség szövődményeinek csökkentése lenmaggal
  2023-12-19 22:42:30, kedd
 
  A cukorbetegség szövődményeinek csökkentése lenmaggal - lenmagos turmixital cukorbetegeknek

Amikor valaki megkapja azt a diagnózist, hogy cukorbeteg, nemcsak pánik, de elkeseredettség is úrrá lehet rajta, hiszen egy jó szakorvos mindenre, így a szövődményekre is felhívja a figyelmet. Az orvos utasításain túl mindenképpen érdemes az életmódot is megreformálni és az orvosi tanácsokat is megfogadni, hiszen a cukorbetegség egy olyan krónikus betegség, amit nem lehet csak természetes módszerekkel kezelni.

Oda kell figyelni a gyógyszerek pontos szedésére, a napi rendszeres mozgásra, a diétára. Azonban kiegészítésképpen lehet olyan természeti kincseket is kipróbálni és rendszeresen az életünkbe illeszteni, amelyek szintén sokat segíthetnek az élhetőbb élet kialakításában. Hiszen igaz, hogy egy komoly krónikus betegségről van szó, de ez lehet valaminek, egy egészséges életnek a kezdete is.

A lenmag is bekerült a kutatások fókuszába. A legújabb kutatások szerint ez az aprócska mag nagyon sokat segíthet a cukorbeteg személyeknek a szövődmények kialakulása ellen.

Az őrölt lenmag nagyon eredményesen csökkenti az éhgyomri vércukorszintet, a magas koleszterinszintet és a magas trigliceridszintet. A lenmag nemcsak a magas vércukorszint csökkentésében játszik szerepet, hanem az inzulinrezisztencia csökkentésében is. Ebben többnyire a magas antioxidánstartalma lehet a segítségünkre. A lenmag gazdag forrása a rostoknak, ami lassítja a táplálékok emésztését, így a glükóz is lassan, folyamatosan kerül a véráramba, azaz nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet.

A magas vércukorszint megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Azok a cukorbetegek, akik nem foglalkoznak a betegségükkel, nagy eséllyel szenvednek valamilyen szívbetegségben, és esetükben a stroke kialakulásának is jóval magasabb a kockázata.

A lenmag gazdag forrása az alfa-linolénsavnak is, amely egyfajta omega-3 zsírsav, amely pozitívan hat mind a szív, mind az érrendszer egészségére. Az alfa-linolénsavban gazdag táplálékok csökkentik a szívroham és a stroke kockázatát.

A magas vércukorszint fokozza a vesebetegség kialakulásának az esélyét, a lenmag azonban csökkentheti a vesekárosodás és a veseelégtelenség rizikóját.

Milyen előnyei lehetnek még a lenmagnak cukorbetegség esetén? A lenmag magas élelmirost-tartalma javítja a bélmozgást, így segíthet a székrekedés megelőzésében. A lenmag támogatja a fogyást és a súlyszabályozást. Segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, ugyanis csökkenti az LDL-koleszterin-szintet, ily módon hozzájárul számos szívbetegség megelőzéséhez.

Omega-3 zsírsavat is tartalmaz, amely csökkenti a gyulladást. A lenmag közrejátszik a vérnyomás szabályozásában is. Gazdag forrása a lignánoknak is, amelyek rákellenes hatással rendelkeznek.

A cukorbetegek többféle módon is fogyaszthatják a lenmagot. Készíthetnek remek turmixitalt banán, tej, datolya, lenmag és tökmag hozzáadásával. Ez egy gazdag és tápláló turmix, amely létfontosságú tápanyagokat tartalmaz. Joghurtba is keverhetjük a lenmagot és még chiamagot is adhatunk hozzá. Továbbá hozzáadhatjuk a reggeli gabonakásánkhoz, de salátára és levesekbe is szórhatunk belőle, vagy kenyérbe és péksüteménybe is belesüthetjük.

Milyen napszakban a legjobb fogyasztani a lenmagot? Erre a legalkalmasabb a reggel, ugyanis így hozzájutunk a lenmag összes tápanyagához, amelyek feltöltik a szervezetünk tápanyagraktárait. A rostjai elősegítik a reggeli bélmozgást és más élelmiszerek emésztését.

A lenmag fogyasztásával túlzásokba is lehet esni, ami különféle mellékhatásokat okozhat, például fokozott gázképződést, puffadást, gyomorfájdalmat és hasmenést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: veseelégtelenség, súlyszabályozást, mellékhatásokat, vércukorszintet, elkeseredettség, szabályozásában, szívbetegségben, gabonakásánkhoz, cukorbetegeknek, gyomorfájdalmat, szövődményeinek, szövődményekre, fogyasztásával, kialakulásának, csökkentésében, legalkalmasabb, kialakításában, fogyaszthatják, cukorbetegség, vércukorszint, hozzáadásával, vesekárosodás, megreformálni, betegségükkel, létfontosságú, megelőzésében, belesüthetjük, segítségünkre, péksüteménybe, linolénsavban, megelőzéséhez, hozzáadhatjuk, linolénsavnak, cukorbetegek, szövődmények, személyeknek, cukorbetegség szövődményeinek, orvos utasításain, orvosi tanácsokat, olyan krónikus, gyógyszerek pontos, napi rendszeres, életünkbe illeszteni, élhetőbb élet, komoly krónikus, egészséges életnek, kutatások fókuszába, legújabb kutatások, cukorbeteg személyeknek, szövődmények kialakulása, őrölt lenmag, éhgyomri vércukorszintet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Szép álmokat!  Esti kép  Akarat  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Sose bánj semmit  Őrizkednünk kell...  Idő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Garai Gábor - Takarítás  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Makszim Gorkij gondolata  Julian Brass gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Reggel van  Egy bizonyos határt  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mai harmónia kártyám  Őrizkednünk kell...  Akarat  Esti kép  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Idő  Kövesd a cowboyt!  Gonosz démon-álarc  Szívem  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fehér virág  A boldog családok mind hasonló...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  s immár én is felragyogva, ért...  Sose bánj semmit  Kövesd a cowboyt!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ágai Ágnes – Csendélet  Mi lenne ha  Soha ne kedvezz...  Fekete-erdő desszert  Alvó cicák  Png kutya  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Png virág 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség szövődményeinek, orvos utasításain, orvosi tanácsokat, olyan krónikus, gyógyszerek pontos, napi rendszeres, életünkbe illeszteni, élhetőbb élet, komoly krónikus, egészséges életnek, kutatások fókuszába, legújabb kutatások, cukorbeteg személyeknek, szövődmények kialakulása, őrölt lenmag, éhgyomri vércukorszintet, lenmag nemcsak, magas vércukorszint, lenmag gazdag, táplálékok emésztését, stroke kialakulásának, érrendszer egészségére, stroke kockázatát, vesebetegség kialakulásának, lenmag azonban, veseelégtelenség rizikóját, lenmagnak cukorbetegség, lenmag magas, székrekedés megelőzésében, lenmag támogatja, lenmag közrejátszik, vérnyomás szabályozásában, cukorbetegek többféle, reggeli gabonakásánkhoz, legjobb fogyasztani, lenmag összes, szervezetünk tápanyagraktárait, rostjai elősegítik, reggeli bélmozgást, lenmag fogyasztásával, veseelégtelenség, súlyszabályozást, mellékhatásokat, vércukorszintet, elkeseredettség, szabályozásában, szívbetegségben, gabonakásánkhoz, cukorbetegeknek, gyomorfájdalmat, szövődményeinek, szövődményekre, fogyasztásával, kialakulásának, csökkentésében, legalkalmasabb, kialakításában, fogyaszthatják, cukorbetegség, vércukorszint, hozzáadásával, vesekárosodás, megreformálni, betegségükkel, létfontosságú, megelőzésében, belesüthetjük, segítségünkre, péksüteménybe, linolénsavban, megelőzéséhez, hozzáadhatjuk, linolénsavnak, cukorbetegek, szövődmények, személyeknek, rendszeresen, tápanyagához, módszerekkel, folyamatosan, tápanyagokat, foglalkoznak, eredményesen, mindenképpen, rendelkeznek, élelmiszerek, csökkentheti, betegségeket, drasztikusan, közrejátszik, gázképződést, szívbetegség, vesebetegség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.